Menu
Menu

Полезни съвети при боядисване на стени

Posted in За дома on October 8, 2015

В този материал, касаещ боядисване на стени ще ви предложим да обърнете внимание на няколко прости, но ефективни правила при боядисване, които могат да ви спестят редица грижи и неволи при вашите опити да боядисате стените във вашия дом или друго помещение.

Надяваме се с настоящите съвети да ви помогнат в нелеката задача по боядисване на стени и да предотвратите неприятните последствия от боядисването в помещенията или дома. Ако нещо все пак се е объркало или не искате да рискувате да съсипете екстериора или интериора на вашия дом, то не се колебайте да потърсите услугите на професионалисти при нужда от качествено боядисване на стени.

• При по-продължително прекъсване на боядисването е добре да запазите функционалността на четката, която използвате като я увиете във фолио (например алуминиево) и я поставите на студено място (хладилник, фризер, камера, охладен склад и т.н.)

• Ако след като сте приключили с процедурата по боядисване на стени се колебаете дали да изхвърлите четката, която сте използвали – не го правете. Четката, използвана за боядисване на стени може да бъде използвана няколко пъти, ако е почистена правилно, като това включва и овлажняването и с разтворител, който да реагира адекватно на съответната боя, която сте използвали. Това ще предотврати нейното изсъхване и последващото й изхвърляне.

• При почистването на четката е нужно тя да се измие с разтворител, а след това и с някакъв почистващ домакински препарат (сапун, веро и т.н.), като тя трябва да се остави да изсъхне напълно преди да я приберете за съхранение за бъдещи ваши „домашни проекти”.

• Ако прекомерно дълго време държите четката във прекалено влажна среда, то имайте предвид, че съществува опасност нейните влакна могат да загубят своята еластичност, а това със сигурност ще ви създаде бъдещи проблеми с боядисването на стени.

• Не поставяйте четката изправена на космите си, за да не се промени нейната форма, а от там, тя да загуби своите способности да нанася правилно покритието от боя при боядисване на стени.

Loading Facebook Comments ...