Menu
Menu

Морал за масово унищожение

Posted in Социални мрежи on October 23, 2008

Лили Георгиева от МнВР пуликувала няколко секси снимки на личния си сайт. Това разбуни де що се намери моралист в родината, особено в. Манитор. То в този сайт имаше далеч по hot работи, ама понеже милите мониторовци не могат да четат, са се хванала за снимките. Все пак четено предразполага да нещо нещо повече от първосигнална реакция.

Подобни реакции не са limited edition. След катастрофата на Максим Сативски, сума народ се изреди да иска такива ужасяващи наказания, че Токемада щеше да си записва. Някак си остана зад кадър, това че е помагал на пострадалите или че сам е извикал полиция. Това не го опрадава, но показва разкаяние, което май беше нещо основно в една религия, която има няма 90% от населението на тая държава се прави, че изповядва. Има морални оценки на цялото гей общество, базирани на неща, нямащи нищо общо с изкуството или съответната им професия.

Фалшивият морализъм изгежда е станал по-модерен дори от фалшивият патриотизъм, а това си е трудно занимание. В юридическите писания ще намерите според мене най-доброто определение за морал:
"Понятието “морал” е съвкупност от възгледи (за добро и зло, съвест и чест, похвално и срамно, дълг и справедливост). То е юридическа категория, докато понятията “добро” и “зло” са исторически променливи неюридически понятия".

Ако вземем да се огледаме и следваме идета за морала, излиза че е морално да не си плащаш данъците, да крадеш под формата на торент кюфтета, да не спазваш дори елементарните правила за движение, да си зихвърляш боклука през терасата, да не уважаваш чуждия труд, да мразиш по принцип, но е неморално да си красив например. Ако си красив, правиш правиш много секс, ако правиш много секс си неморален. Ако си богат пак си лош, колкото си по-богат толкова по-лош си, ако си беден си честен, сиреч морален. Обаче ако си беден и правиш малко секс си самото име на морала... или просто ни ужасно нещастен. Очевидно идеята за морал е обвързана с нещастието, като мартеничка за плодно връвче.

Всичко това е въпрос на възгледи, а възгледите са въпрос на избор, но как така субективното виждане за морал има нещо общо с обективнити професионални качества, не стана ясно. Дали пък не е за пореден път рецептата доза завист, две щепки простотия и няколко стръка ситно нарязана умствена слабост? Не? Е, добре, значи си е чиста простотия, което както и да го погледнете е по-лесно за асимилиране. Пък и медиите по-лесно го схващат.

Христянството е стожер на морала, обаче не точно на този морал, който в. Монитор и цяла тълпа пишман моралисти демонстрира. Иисус май беше спасил будница, като казал, безгрешния първи да хвърли камък. Номерът подействал тогава, но ако се случи днес най-вероятно ще се избият кой да е първи, а последният ще умре от изтощение... и пак ще се спаси жената. Вечната е Христовата мъдрост.

Цялата идя на тоя къс умствен напън е да обясня по възможно най-оплетен начин, че е по-добре да бъдем първо човеци, после всичко останало.

(Ако имаше сексция ОБЩЕСТВО, щях да сложи този пост в нея, но очевидното обществото спада към "други")

И няколко часа след публикуването на материала, заваляха коментари:

коментар, защото как авторът-адвокат на Лила Георгиева, тълкува признанието й за професията -дипломат, поместено в сайта й:
нейното тълкуване на професията "дипломат", публикувано на сайта в раздела "За мен": "ДИПЛОМАТ: това е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне".
Какво дири тази връзкарка във външно, като не знае НИТО ЕДИН език като хората и една бъдеща филоложка ще я сложи в джоба си, па била и втори-трети курс от езиците, които въпросната Лила посочва, че владее!? Защо не я изпратят в СУ да я изпитата писмено и гороримо в съответните катедри, а се приема на доверие владеенето на езициците? Тоест- тя освен всичко и заблуждава работодателя си! Фалшим морал лие да се явяваш във Външно министерство със синджеирче, при това лекичко ръждясало, на глезена, с пръстенче на пръста на крака, с едня педя полички, с огромни деколтета все едно е бар дама, при това е възпълна и неестетична. Фалшив морал ли е да се разхождаш пред посетителите на Външно, които са дипломати от различни мисии с вечерен грим, каквто е и на актовите снимки в сайта й?
За какъв християнски морал говори авторът, като този предизвикателен вид е за нощните барове, но не за учреждение. В което и да е външно министерство или банка на ниво, да са й посочили вратата в 24 часа, даже и заради подигравката с професията, заради това, че не е взела вече толкова години изпита във Външно, заради това, че с връзки предишният менестър я е пратил на мандат без да има задължителните поне 2 години стаж в министерството и задължителните дипломи за 2 езика...къде отиваме с тези кадри? Те ли ще ни представят по Португалия, Гърция и прочие?
Една четвърт от работния ден въпросната Лила прекарва в кафенето на министерството и не е на работното си място-нека се отрече това!
Да видим изхода от решението на комисията!

И моят отговор:

Ей, пазете си кръвното, да не Ви е за един ден, все пак сърцето има да направи само 3 млд удара, а Вашето като гледам е направило 1 млд само от възмущение.
За домашно, изследване на думичките "повод" и "причина". После се върнете прочетете пак и решете снимките на Лили повод ли са или причина.
PS: Когато се хвъря толкова кал по определен човек, е възпитано да си напишете името. 🙂

Loading Facebook Comments ...