Menu
Menu

С какво да се съобразим, когато избираме златни обеци?

Posted in Мода и аксесоари on April 10, 2018

Златните бижута са необходимият лукс за всяка една дама. Затова трябва да имате на всяка цена поне един чифт елегантни златни обеци. Така ще покажете стил и класа.

Днес на пазара се предлагат чудесни модели, които не изискват задължително да имате дупки на ушите. Ако преди време ушите се пробиваха, за да се използват модели със стабилно закрепване, сега се изработват обеци с разнообразни закопчалки и магнитни клипсове. Те са също толкова здрави, стабилни и удобни.

За да бъдат златните обеци наистина прекрасно допълнение към тоалета ви, необходимо е да направите правилния избор, а това никак не е лесно.

Единствено дамите с изключително хармонични лица могат да си позволят да не се съобразяват с формата на обеците от злато, които носят. Те могат да се съсредоточат върху каратите и цвета на златото, да имат ли камъни или не, какъв тип да е закопчалката.

златни обеци

За останалите дами, обаче е важно да съобразят формата на златните обеци с формата на лицето си.

Избор на обеци според формата на лицето

Широко лице

Дамите, които имат широко лице, трябва да се придържат към дългите обеци. Продълговати обеци с правилно нанесен грим определено вършат чудеса.

Кръгло лице

В този случай обеците, освен продълговати, могат да притежават квадратни или ромбоидни елементи.

Слабо и продълговато лице

За да предадете по-съвършен вид на това лице, можете да си изберете златни халки или капки. Тук трябва да се съобразите с правилото дължината на обеците да е поне 30% по-голяма от ширината.
Тези лица изглеждат чудесно с широки халки и изпъкнали форми. Добре е да премерите няколко модела преди да купите. Златните обеци с висулки ще издължат допълнително и без това дългото лице.

златни обеци според вида на лицето

Не само формата на обеците оказва решаващо значение за избора ви.

Меката част на ушите също е важна.

Малката възглавничка изисква нежни, продълговати обеци. Избягвайте големите и широки модели.

Не купувайте златни обеци преди да сте се сдобили с дупки на ушите. Ушите са различни и за да бъде определено точно къде трябва да се пробият, за да могат обеците да допринесат за добрия ви вид, трябва да се намеси специалист. Той трябва да е добре запознат с пропорциите на лицето. В противен случай може да се наложи повторно дупчене на правилното място.

Loading Facebook Comments ...