Menu
Menu

Легенди за ключалката

Posted in Лични on December 25, 2017

Това е една трагична история. Тя още не се е случила, но ще се случи...

От няколко дена назрява трагедия в нашият малък спретнат офис с две борчета отпред. Ключалката на тоалетната заяжда. Колeжката Мъ напомни, че последния път като станало така, тя беше късметлийката. Да, ама тогава в стаята до тоалетната е била обитаема, а сега има само папки. По всеобщо мнение папките не могат да помагат на заключени в тоалетната хора.

Колегата Пъ, понеже вече веднъж прекара половин ден заключен в собственото си таванско мезонетче, не е притеснен. Дори най-нагло се изсмя като му казах, че ако се заключа той ще трябва да ме спаси. Лоши хора, бе! После каза, че не съм била хубава. Аз се изчекнах на все-огледание, така да се каже, и пак ми се изхили. Тоя човек като не е пиян и няма махмурлук е много дръпнат значи.

Колежката Мъ може да вземе да напише едно писмо до съответните институции по въпроса с поведението на колегата Пъ. Тя ги обича тия писма, общува с пространството. То нейното си е монолог, но се говори, че една улица е асфалтирана заради нейна жалба. Би станала добра репортерка на "Господари на ефира", най-малкото не изглежда като размразен мамут и поддържа добра лична хигиена. Препоръчвам!

Колежката Съ реши проблема като напомни на всички да ходят до сакралното местенце със служебния телефон под ръка. Ако се заключат да звъннат. Много ни е умна колежката Съ, когато не е издрънчала и не хрупа солети. Солетеното чудовище винаги намира колая на разни такива заплетени истории.

Всички вкупом създадохме план за действие когато неизбежното се случи. Решихме до 3 работни дни от приемането на обаждането да се проведе общо събрание с единсвена точка: 1. Как да помогнем. Да се направи комисия, която да прецени ползите и вредите от това да бъде спасен съответния служител. Службата по трудова медицина да прецени какви може да са последствията за здравето на заключения от избраните начини за действие, например дали ако взривим вратата, той/тя ще се чувства едно цяло след това. Всичко да бъде описано в процедура по ISO.

Само дано никой не се заключи днес... Щото... Виждате ли... Ние имаме контакти на високи места в митологичната йерархия. От нашите еднорози съгледвачи получихме следното кодирано съобщение:
"Баба марта прати вест
да не се работи днес..."

Не знаeм кода, затова смятаме за изпълняваме буквално.

Loading Facebook Comments ...